Ασκήσεις Γενετικής Γ Λυκείου Κατεύθυνσης | Biology.gr

Ασκήσεις Γενετικής Γ Λυκείου Κατεύθυνσης

Το βιβλίο αυτό, βασισμένο στην ύλη της «Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου» απευθύνεται τόσο στους άπειρους μαθητές, όσο και σ΄ εκείνους, που αναζητούν μία καλύτερη οργάνωση των γνώσεων τους και μία πιο μεθοδική αντιμετώπιση των ασκήσεων μοριακής και κλασσικής γενετικής.  Περιλαμβάνει:

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, που περιέχει συνοπτικά και ταξινομημένα όλη τη θεωρία, ώστε να γίνεται φανερός ο τρόπος πρακτικής εφαρμογής της.

Μία αντιπροσωπευτική συλλογή ΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΥΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μαθητών της Θετικής Κατεύθυνσης.

Οι λυμένες ασκήσεις στοχεύουν στο να διαπιστώσει ο μαθητής τον τρόπο εφαρμογής της θεωρίας στις ασκήσεις, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα πρότυπο, για το πόσο αναλυτικά θα πρέπει να παρουσιάζονται οι λύσεις στις τελικές εξετάσεις (μία μόνο αριθμητική απάντηση ή μια μόνο διασταύρωση, δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση και λύση).

Οι άλυτες ασκήσεις, αποτελούν κάποιο είδος ελέγχου των γνώσεων του μαθητή, και αποσκοπούν στο να αποκτήσει ο υποψήφιος την εμπειρία αλλά και την απαραίτητη για τις εξετάσεις αυτοπεποίθηση.

Νίκος Μπαμπίλης

Δρ. Βιολογίας

Print Friendly, PDF & Email
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Μείνετε ενήμεροι για νέα και άρθρα μας.