Επανάληψη Βιολογία Κατεύθυνσης Γ Λυκείου | Biology.gr

Επανάληψη Βιολογία Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Στο φυλλάδιο αυτό περιλαμβάνονται ερωτήσεις και ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν  στην τελευταία σας επανάληψη.

Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις είναι συνδυαστικές και σκοπό έχουν να βελτιώσετε το χειρισμό  των γνώσεων που έχετε αποκτήσει.(Γρήγορη διαχείρηση πληροφοριών). Είναι ομαδοποιημένες σε κατηγορίες, σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται εννοιολογικά τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου μεταξύ τους. Δηλαδή, κεφάλαια 1-2, 5-6 και 4-7-8-9. Αυτή η ομαδοποίηση θα σας βοηθήσει στο να ανατρέχετε γρήγορα στα κατάλληλα σημεία της ύλης και να χρησιμοποιείτε γνώσεις που έχετε διδαχθεί, για να απαντήσετε ολοκληρωμένα σε κάποιο θέμα που θα τεθεί στις εξετάσεις.

Κάποιες  ερωτήσεις είναι κρίσεως και σκοπό έχουν να διατηρήσουν και να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα που έχετε αποκτήσει από προηγούμενα μαθήματα.

Τέλος περιλαμβάνονται αντιπροσωπευτικές ασκήσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να θυμηθείτε ξανά τη μεθοδολογία που εφαρμόσαμε για την επίλυσή τους.

Οι απαντήσεις που θα δίνετε πρέπει να γράφονται στο τετράδιό σας και όχι να τις απομνημονεύετε και να τις λέτε προφορικά την ώρα του μαθήματος.

 

Προσοχή: η σωστή επανάληψη, μπορεί να βελτιώσει ακόμη και κατά 30% το επίπεδο στο οποίο είχατε φτάσει, από την παρακολούθηση των προηγούμενων μαθημάτων. Γι’ αυτό, δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στα μαθήματα της επανάληψης και να είσαστε επιμελείς.

Νίκος Μπαμπίλης

Αθήνα 2012

Δρ βιολογίας

Print Friendly, PDF & Email
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Μείνετε ενήμεροι για νέα και άρθρα μας.