Απαντημένα Θέματα Βιολογίας Δεσμών | Biology.gr

Απαντημένα Θέματα Βιολογίας Δεσμών

Τα θέματα Βιολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων 1984-1999 που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό αναπτύχθηκαν με βάση το σχολικό βιβλίο του Oργανισμού (Γ’Λυκείου). Οι απαντήσεις τους αντιστοιχούν σε αυτούσιες επιλεγμένες παραγράφους του σχολικού βιβλίου. Οι παράγραφοι, οι προτάσεις και οι λέξεις στα «πλάγια γράμματα» αποτελούν συμπεράσματα των παραγράφων του βιβλίου, ενώ σε «εισαγωγικά» υπάρχουν νοήματα προτάσεων και παραγράφων που δεν έχουν αποδοθεί αυτολεξεί. Όσα είναι γραμμένα με μικρά γράμματα δεν θεωρούνται απαραίτητα για την απάντηση. απλώς είναι διευκρινιστικά.

Η κριτική που ακολουθεί τις απαντήσεις των θεμάτων πιστεύουμε πως θα βοηθήσει τον αναγνώστη να ταξινομήσει ορθά το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, συνειδητοποιώντας παράλληλα και την εξέλιξη του  ύφους  των θεμάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου 1984-1999.

Στόχος του βιβλίου δεν είναι απλώς η ενημέρωση για τα θέματα των προηγούμενων ετών, αλλά ελπίζουμε να αποκομίσει ο υποψήφιος πέραν των γνώσεων και μια άποψη για την ανάπτυξη και παρουσίαση των απαντήσεων, ώστε να επιτευχθεί πληρότητα του γραπτού του.

Νίκος Μπαμπίλης
Δρ Βιολογίας

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Μείνετε ενήμεροι για νέα και άρθρα μας.